Een Travellerspoint blog

Vertrekvergadering

Eerste kennismaking met de groep en het Land

semi-overcast 15 °C

Vandaag is het dus zo ver, de Vertrekvergadering is aangebroken.
Eindelijk gaan we weten wie er mee gaat en waaraan we ons juist kunnen verwachten. Uiteindelijk bleek de ViaVia in Antwerpen al even moeilijk te bereiken als sommige van de plekken die we daar zullen gaan bezoeken. Na een paar keer ferm file te hebben gehad, verkeerde straten te hebben genomen en weet ik nog wat allemaal besloten om maar een taxi te nemen naar de Wolstraat. Tof, ga je basic reizen en kom je daar aan met een lekker dure Mercedes.
ViaVia.jpg
De vertrekvergadering zelf begon naar gewoonte (denk ik) met een korte voorstelling van alle groepsleden. Eerste indruk: Toffe groep! Wel beetje schrikken want er zijn 2 koppels bij en 3 vriendinnen! M.a.w. slechts 4 mensen mee die niemand anders kennen.

  • Joke: Student doctoraat aan de KUL
  • Joke: Verpleegster
  • Gitte: Verpleegster
  • Rita: Verpleegster
  • Jeroen: Student/Garçon
  • Jens: Informaticus
  • Eva: Leerkracht
  • Johan: Vruchtbaarheidsspecialist
  • Isabelle: Personeelsmanager in Hotel
  • Isabelle: Sociaal assistente
  • Martijn: Agrarisch ingenieur
  • Syl: Reisleidster/Kinderjuffrouw/Wereldverbeteraar


Daarna wat meer over Tanzania zelf. Overwegend islamitisch, rekening te houden met ramadan, geld wisselen kan daar, prachtig land met vele contrasten, vriendelijke bevolking, ... En ook nog wat goede tips over wat we best kunnen meenemen! In retrospectief was ook een paraplu wel goed geweest voor op Zanzibar! Als laatste krijgen we te horen dat we Zaterdag 22 september ten laatste om 15.00 aan de koffiecorner in Zaventem moeten zijn en dat Syl wat "extra" bagage zal mee hebben voor haar goede doel.

Geplaatst door Launcherke 15:00 Gearchiveerd in België Tagged preparation

Reisplan

Reisplan/Reisschema is ondervindig aan veranderingen

sunny 15 °C

Tanzania-Zanzibar_000.jpg

Safari
22 september tot 26 September
In het grootste natuurpark van Afrika, Selous Game Reserve, rijden we met onze jeep door een weids landschap en ontmoeten er impala’s, olifanten, giraffen, leeuwen... de ark van Noah! Tijdens de boottrip op de Rufijirivier speuren we onder meer naar nijlpaarden en krokodillen. ’s Nachts luisteren we in onze tent naar de geluiden van de savanne.

Stevige staptocht in Udzungwa
27 september tot 1 oktober
Met het openbaar vervoer trekken we verder landinwaarts op weg naar de Udzungwa Mountains (2.600 m). Alvorens aan de trekking te beginnen, slaan we onze mondvoorraad in het dorpje Mang’ula in. Deze zware meerdaagse trekking is zeker geen lachertje, maar we kunnen volop genieten van een uniek regenwoud met zijn betoverende vergezichten. We slapen in tenten onder een fantastische sterrenhemel en warmen ons aan een gezellig kampvuur. We eindigen de trekking met een verkwikkende duik in de Sanjewatervallen. Wie nog energie heeft, kan een nachtelijk bezoek brengen aan een lokale pub.

Bagamoyo
2 oktober
Per trein en bus trekken we naar Bagamoyo, een stad met een rijk historisch verleden. Een bezoek aan de Kunstenschool slaan we zeker niet over, een djembé-initiatie evenmin.

Zanzibar
3 oktober tot 11 oktober
Met een lokale vissersboot maken we de oversteek naar Zanzibar, waarschijnlijk één van de meest tot de verbeelding sprekende droombestemmingen! En Zanzibar stelt nooit teleur... Hier kwamen de Indische koopvaarders aan op hun tochten naar Afrika. De bevolking, cultuur, taal en keuken zijn doordrongen van Afrikaanse, Perzische en Indische elementen. Het ViaVia Joker reiscafé in Stonetown (Bububu) is de gedroomde uitvalsbasis om kennis te maken met dit kruideneiland en de multiculturele bevolking. In Stonetown verdwalen we in de smalle steegjes en worden we helemaal ondergedompeld in de eeuwenoude Swahilicultuur. We gaan ook enige actie niet uit de weg: een meerdaagse fietstocht van de oost- naar de westkust is ideaal om het dorpsleven te ontdekken en de kruidenplantages te bezoeken. Water speelt een belangrijke rol in het leven op Zanzibar. Zo ook tijdens ons verblijf. We vergezellen lokale vissers op een nachtelijke boottocht en nemen een kijkje op een schildpaddeneiland. Tijdens een boottocht van noord naar zuid is de kans groot dat we gezelschap krijgen van dolfijnen. We houden ook halt bij een rotseiland om te picknicken en met volle teugen te genieten van de prachtige stranden. Gedurende een namiddag volgen we een introductie duiken om ook de onderwaterwereld van dichtbij te bekijken.

Dar Es Salaam
12 oktober
Voor we terugvliegen vanuit Dar Es Salaam brengt een taxi ons tot in Mwenge waar we de laatste souvenirs op de kop tikken.

Geplaatst door Launcherke 14:27 Gearchiveerd in Tanzania Tagged backpacking

(Berichten 21 - 22 uit 22) « Pagina 1 2 3 4 5 [6]