Een Travellerspoint blog

Intermezzo II

Review eten, Logement, taal en Cultuur Zanzibar

sunny 35 °C

Zanzibar is een overwegend islamitisch (98% van de bevolking) eiland. De bevolking is over het algemeen niet fundamentalistisch maar zijn wel pratikerend. Ramadan wordt er streng in ere gehouden en het is dan ook niet zuiver om in het openbaar en met veel vertoon een sigaret te staan roken, iets te staan drinken of te eten. Doe je dit ergens achterin dan wordt dit met meer dankbaarheid afgenomen. Ook het bedekken van het lichaam moet hier door zowel mannen als vrouwen in acht genomen worden.

De bevolking in Stowntown is iets minder vriendelijk als de rest van het eiland. Vooral tijdens de fietstocht zijn we overal even hartelijk ontvangen. Kinderen, vrouwen en mannen wuiven allemaal en vragen altijd met het typische Jambo of alles goed gaat. Wie hier kan op terugantwoorden met Sijambo en dan ook nog iets vraagt met Habari* in wordt met een eens zo grote glimlach uitgewuifd.

Het eten op Zanzibar is vergelijkbaar met het eten op Tanzania. Alhoewel misschien iets pikanter en gekruider aangezien we hier toch nog altijd op een kruideneiland zijn. De logementen waar wij zijn gebleven kan ik alleen maar aanprijzen. Verzorgd, lekker eten, warm water en goede prijs kwaliteit verhouding.

  • Kleine Tanzaniaanse/Zanzibariaanse concersatie

T = Hujambo!
Jij = Sijambo!
Jij = Habari San Mchana?
T = Safi!
T = Mambo!
Jij = Boa!

Geplaatst door Launcherke 3:35 Gearchiveerd in Tanzania Tagged tips_and_tricks

Inhoudsopgave