Een Travellerspoint blog

Terug naar Tanzania

Oversteek Stowntown - Dar Es Salaam en Bezoek Mwenge

sunny 33 °C

Pff, terug die verdomde boot op zullen er sommigen onder ons hebben gedacht. Nuja met de ferry oversteken is toch nog anders dan met de d'how. Het gaat allemaal veel sneller natuurlijk maar ook is er minder last van zeeziekte omdat de boot veel groter is. Toch ook nu weer werden sommigen getroffen door zeeziekte. Zal wel vooral met de sterkte van je maag te maken hebben zeker?

Aangekomen in Dar Es Salaam eerst weer onze bagage gaan droppen in ons vast hotel voor we naar Mwenge vertrekken. De natte droom voor iedere toerist die souveniertjes wil kopen. Het is er niet al te duur, je kan het zo gek niet bedenken of het is er en de verkopers (op ene na) zijn er niet opdringerig. Wat natuurlijk heeft geresulteerd in nog meer kopen dan gepland was, nu ja zo steunen we de lokale economie ook weer wat zeker?

Daarna is het laatste avondmaal aangebroken. Toeval of niet het was dat restaurantje dat me de eerste dag in Tanzania ook al was opgevallen. Helaas vielen bij sommigen de pizza's een beetje tegen. Met look betekent hier kennelijk hetzelfde als overdonderend veel look. Het heeft de stemming er gelukkig niet minder op gemaakt. Een laatste keer gezellig samen zijn in Tanzania is hier veel belangrijker. Op het einde van de avond heeft Syli nog één laatste verrassing voor ons. Een diploma met al onze verwezenlijkheden. Een mooier afscheidscadeau hadden we ons niet kunnen inbeelden.

Geplaatst door Launcherke 2:55 Gearchiveerd in Tanzania Tagged boating

Inhoudsopgave