Een Travellerspoint blog

Stowntown

Laatste dagen: Koken/shoppen/Tortuega Island

semi-overcast 32 °C

Laatste dagen Zanzibar (Ungujah in het Kiswahili) zijn aangebroken. Vanaf nu gewoon wat rondkuieren in Stowntown genieten van de stad en van het rustige leven vooraleer we naar de luchthaven moeten. Eerste wat we gedaan hebben is Prison eiland (aka Tortuega Island) bezoeken. Een voormalige gevangenis die vandaag de dag vooral bekend is voor de reuzenschildpadden die daar eind vorige eeuw zijn geïmporteerd.

415_gevangenis.jpg

Het eiland zelf bleek een dikke tegenvaller te zijn. De voormalige gevangenis is omgebouwd tot een van de duurste hotels van Tanzania. En het ziet er nog opzichtig uit ook. De schildpadden zijn wel de moeite om te zien maar ze zitten wel op 150 vierkante meter op elkander gepakt. Hun verblijf is aan de modderige kant en veel te klein voor de 100 a 200 dieren die er verblijven.

Tijdens de terugkeer begint het opeens hard te regenen waardoor we vast komen te zitten in een Indisch restaurant. Iedereen probeert er zich op zijn manier bezig te houden terwijl de bui langzaam overtrekt wat in mijn geval in slaap vallen betekent. Syli is ondertussen volop bezig met een verrassing voor de koppels. Belli en Martini vieren vandaag immers hun 3 jaar en ook Joni en Evi zijn al een jaar samen. Na de regen komt er zonneschijn en in ons geval betekent dat voor souveniertjes shoppen. Iedereen marchandeerde er op los. Beelden, schilderijen, doeken, bootjes, maskers, kommen ... iedereen vindt er wel iets dat hij of zij mooi genoeg vindt om mee terug naar huis te nemen. 'S avonds vieren we dan de koppels hun verjaardagen door lekker te gaan eten, goed te drinken en met een lekkere taart als afsluiter.

Onze laatste volledige dag op Zanzibar is aangebroken. Vandaag staat er nog een les koken op het programma om daarna nog een laatste keer de straten van Stowntown te duiken. Het koken gebeurde onder leiding van de kokkin van de ViaVia. Iedereen samen deeg kneden, kokos schrapen, chapatti draaien en daarna aanvallen. Uiteindelijk blijft ook niemand meer lang in Stowntown. Een laatste keer gaan zwemmen om dan samen voor de laatste keer de zon zien ondergaan is op dit moment veel aangenamer.

434_zonson.._bububu.jpg

Eens de zon onder is vertrekken we naar een voor ons onbekende plek. Een restaurantje ontdekt door Syli om daar eigenlijk vandaag al onze laatste avond samen een beetje te vieren. Het eten was er lekker, de plaats zelf prachtig en het gevoel dubbel. Blij en dankbaar voor een prachtige reis en droevig omdat we dit prachtige land achter ons zullen moeten laten.

Geplaatst door Launcherke 2:51 Gearchiveerd in Tanzania Tagged backpacking

Inhoudsopgave