Een Travellerspoint blog

Kizimkaze - Stowntown

Van West naar Oost

sunny 32 °C

We fietsen vandaag terug van Kizimkaze naar Stowntown. Voor we vertrekken gaan we eerst nog langs de lokale school. Je kan er een palmboom planten voor het goede doel. De bedoeling is dat je zo voor slechts een paar shillings de school steunt. Persoonlijk vonden we dat allemaal meer dan de moeite waard, we helpen niet alleen de natuur een handje maar ook de plaatselijke bevolking. Ieder van ons krijgt ook een leerling toegewezen en samen planten we allemaal ons boompje.

Tanzania-Zanzibar_280.jpg

Daarna is het terug de fiets op om terug naar Stowntown te stampen. Onderweg nemen we nog even een pauze en dan is het rechtdoor naar Jozani Forest om rode collobus te bekijken en een bezoekje te brengen aan het oerwoud. Jozani is het laatste ongerepte stuk oerwoud van Zanzibar en de laatste plaats op aarde waar je de collobus kan terugvinden. Waarschijnlijk ook de enige rede waarom dat stuk woud nog rechtstaat. Tijdens de rondleiding begrijpen we dat de apen aan de linkerkant redelijk tam zijn gemaakt zodat toeristen ze kunnen bezichtigen en fotograferen. De apen aan de andere kant van het woud zijn wild en worden ook maar zelden waargenomen. Jozani zelf is een vrij open oerwoud dat ze stilaan terug in ere aan het stellen zijn met zowel inheemse als uitheemse (Eucalyptusbomen die de grond overigens vernietigen door uitdroging) soorten.

Tanzania-Zanzibar_294.jpg

Na jozani fietsen we verder naar Stowntown. Na een tijdje wordt de groep in 2 opgedeeld: een snellere groep (betere fietsen zijn hoofdoorzaak daarvan) en een groep die het rustiger aan zal doen. Wegens falende ketting bij één van de fietsen komt de groep echter al snel weer samen om dan ook samen de straten en wegen Stowntown te trotseren. Na aankomst krijgen we te horen dat we eerste groep ooit zijn die zowel de top van Udzungoai halen als de fietsroute helemaal hebben uitgefietst. Daarna nog eventjes gewoon gezeten en genoten van de zonsondergang vooraleer we naar ons bedje zijn gegaan.

397_zonson..via_via.jpg

Geplaatst door Launcherke 2:42 Gearchiveerd in Tanzania Tagged bicycle

Inhoudsopgave