Een Travellerspoint blog

Jambiani - Kizimkaze

Met de fiets van Jambiani naar Kizimkaze/ Verblijf Kizimkaze

sunny 38 °C

Verslag groep

De groep zal vandaag met de fiets van Jambiani naar Kizimkaze gaan terwijl Jerry die daar al was voor een extra verrassing zou zorgen. Op twee uurtjes tijd, over slecht begaanbare weg (wegens nog onder constructie), kwamen we aan in Kizimkaze. Het is hier minder mooi als in Jambiani. Het strand is een beetje rotsachtig en de zee is hier veel wilder aan de branding wat pootjebaden al snel omdoopt in kopje onder gaan. Van Jerry is echter nog geen spoor. Zal gaan wandelen zijn ofzo zeker? Even later komt ook hij aan met een grote witte doos onder arm aan. Jullie mogen eens raden wat ik heb gevonden ... Echte chocolade-ijs!!!

332_wegen_op_zanzibar.jpg

Verslag Jerry

Vandaag niet mee met de groep gegaan. Kon niet wegens een klein medisch maar vooral pijnlijk probleempje. Er zat niets anders op dan met de auto vooruit te gaan naar Kizimkaze en dan maar te wachten tot de rest van de groep ook aan zou komen. Na een wilde taxirit maar meteen het dorpje gaan bezichtigen. Leuk dorpje met redelijk wat rastamannen die me allemaal uitnodigen om er mee eentje te gaan roken! Ik mompel maar dat ook ik in Ramadam zit waarna ze zich terugtrekken. Ik denk er aan dat ik de groep ook had beloofd iets extra mee te brengen, ijs als het even kon. Na wat rond vragen kom ik uit bij een oude silo waar ze ijs zouden hebben. Het bleek een soort van paars ijsje te zijn bestaande uit water en kleurstoffen. En bij het zien van de rest van de frigo lagen ze er al een paar jaartjes. Dan maar andere kant van het dorp eens proberen ... weer niks te vinden.

Wat doelloos rondgedwaald als ik langs een luxeresort wandel. Hier zullen ze wel ijs hebben. Ik naar binnen, here to visit somebody, zeg ik tegen de eerste portier. In de balie vliegt er weer ene op mij af interested in staying here can I look around? Thanks! Prachtig hotel met een marmere zwembad, privé strand, kamers zo groot als de huizen in het dorp ... Bij navraag vind ik het restaurant. Maar meteen naar de keuken gegaan want er lopen ook blanke managers rond die me meteen weer buiten laten zetten vrees ik. Do you got some ice cream? Yeah great! chocolate? Nice how much? 45.000 shilling??? It's half empty ... (discussie van een half uur) ... Ok 15.000 shilling (blij dat ze van me af waren)! But bring back box! Ok I'll do so! Terug gewandeld naar het hotel waar ze kennelijk al naar mij op zoek waren. Lief toch zo gemist worden. Volgens mij kregen ze hun eten niet voor ik er ook was :-p. Eens aangekomen gezegd dat ze eens mochten raden wat ik mee had om me daarna mee op het ijs te storten.
Tanzania-Zanzibar_250.jpg

Namiddag in Kizimkaze

Dolfijnen gaan kijken! Altijd leuk. Eerst moesten we eventjes afscheid nemen van Gitti, Jensi en Joki die om de ene of andere reden liever niets met boten te maken hebben. De zee was rustig en je had vanuit de boot een mooi zicht over kizimkaze en over het luxeresort. In het begin lieten de dolfijnen een beetje op zich wachten maar daarna hebben we er genoeg gezien. Prachtig om die beesten zo vrij te zien. Alleen jammer dat er ook 2 dikke Engelse vrouwen bij waren die de dolfijnen continu weer verjaagde met hun geroep, getier en geklop op het water.

Na het dolfijnspotten nog wat gerelaxed op het strand. Uno gespeeld met gewone kaarten in de vorm van 2 en 10 rapen. Ondertussen zijn er ook weer enkele kinderen bij komen zitten. Ze zijn wel lief en grappig om mee bezig te zijn, vooral als je je camera bovenhaald.

Tanzania-Zanzibar_260.jpg

Geplaatst door Launcherke 2:40 Gearchiveerd in Tanzania Tagged bicycle

Inhoudsopgave