Een Travellerspoint blog

Jambiani

Paradijs

sunny 35 °C

Jambiani is wat je eigenlijk verwacht als je aan Zanzibar denkt: Hagelwitte stranden, azuurblauwe oceaan, wolkenloze lucht, palmbomen ... you get the picture. Normaal gezien zouden we hier één dagje blijven maar dat vonden wel allemaal toch een klein beetje te weinig. Een extra relaxdagje kon zeker na de zware fietstocht zeker geen kwaad en zo geschiede.

IMG_0345.jpg

Na de fietstocht had iedereen zin om het water op te gaan en wat te luieren. Daarom zijn we de volgende dag meteen gaan snorkelen. De mannen die ons naar de snorkelplekken brachten wisten meteen waar wat zat waardoor we heel wat prachtige vissen en zeesterren hebben gezien. Ook het water zelf was van goede temperatuur wat het snorkelen eens zo plezant maakten. Na het snorkelen kon het relaxen pas echt beginnen. De vrouwen van Jambiani waren ondertussen naar het hotel gekomen om henna te zetten, lichaamsmassages te geven of haren in te vlechten. Terwijl Joki en Kiki zich lieten invlechten en vol verven besloten de anderen zich te laten masseren. De massage op zich had wel deugd gedaan waren het niet dat ze een soort van olie gebruikten die in combinatie met het opwaaiende zand (massage gebeurd op het strand) eerder als schuurpapier aanvoelden. Nog nooit zo blij geweest dat een massage voorbij was.

IMG_0352.jpg

'S avonds was het verzamelen rond het kampvuur met een drankje. Relaxed naar het vuur kijken, wat praten en luisteren naar Bob Marley en de Black Eyed Peace. Een betere afsluiter voor Jambiani hadden we ons niet kunnen inbeelden.

Geplaatst door Launcherke 2:38 Gearchiveerd in Tanzania Tagged bicycle

Inhoudsopgave